en klok arbetsgivare lyssnar på ett klokt fack

David Andrén-Ny ordförande i LFO Storgöteborg Syd

Vid LFO Storgöteborg Syds årsmöte den 19 januari 2017 valdes David Andrén till ny ordförande. Vi blev nyfikna på David och träffade honom för en intervju.

Vem är du?
Jag heter David Andrén och är nyvald ordförande för LFO Göteborg syd. Jag har jobbat som polis sedan februari 2007 och har varit fackligt förtroendevald ca 3-4 år. Tidigare var jag ledamot och vice ordförande.

Var jobbar du?
Jag jobbar i BF/IGV Bravo syd. Vi jobbar från Rävlanda i öster till skärgården i väster. Vi utgår från polisstationen i Mölndal. I Göteborg syd finns ca 180 medlemmar i Polisförbundet.

Vilka fackliga frågor arbetar du med?
Det blir ganska mycket arbetstidsfrågor, framförallt speciallistor, men också rehabärenden, arbetsmiljöfrågor och en hel del tankar och funderingar som man bollar med cheferna. Förutom det så deltar jag i möten med Storgöteborg och hanterar en mängd inkomna mail varje dag. Det ligger ganska mycket jobb på ordförande så det blir något fackligt arbete i stort sett varje dag.

När bör man vända sig till dig?
Man kan vända sig till mig med alla former av tankar och funderingar. T.ex. frågor om rehab, företagshälsovård, arbetstid, arbetsförhållanden, utbildning och arbetsmiljö. Eller om man upplever att man har en fråga som man inte kan få svar på av sin gruppchef. Det finns ingen begränsning i frågorna och om någon annan är mer lämplig att hantera frågan så hjälper jag till så man hamnar rätt.

Hur ser du på din fackliga roll?
Jag hoppas kunna påverka i en positiv riktning för alla medlemmar. Det är kul att vara delaktig och att kunna påverka, speciellt när man ser konkreta resultat av det vi varit med och påverkat.

Kontaktuppgifter:
david.andren@polisen.se
tel. 0722457340 

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter