Förbundsområde skaraborg

Ordförande i Skaraborg är Yvonne Kärnheim, hon är även kontaktperson och har telefonnummer 0703-419113, mail yvonne.karnheim@polisforbundet.se.

Har du några frågor, stort som smått, tveka inte att hugga tag i oss i korridoren, ringa Yvonne eller lägga ett mail i funktionsbrevlådan. Vi lovar att återkomma för att hjälpa dig och svara på dina frågor.

Biokväll i Polisförbundet Skaraborg

Den 29 november arrangerade Polisförbundet i Skaraborg en Biokväll för sina medlemmar.
Detta var andra året som vi höll detta event. I år blev det vid ett tillfälle. Förra året hade vi två olika kvällar. Vi hyrde Biografsalongen Saga i Skövde, den har plats för 95 besökare. Vi bjöd in Fredrik Rudbäck från Regionsstyrelsen. Fredrik berättade om läget i Rals-förhandlingarna och medlemmarna fick möjlighet att ställa de frågor de ville till oss fackliga. Informationen höll på i ca 1 timme. Efter en kort bensträckare var det dags för kvällens film, en klassiker i ny tappning. Mordet på Orient Expressen. 

I huvudrollen som den kloke detektiven Poirot fanns Kennet Branagh, i övriga roller fanns ytterligare celebra skådespelare. För den som kan sin Agata Christie är ju handlingen känd, för övriga är ju upplösningen på historien häftig.  Filmen var väldigt bra filmad med tjusiga vyer och den fick ett bra betyg av de närvarande.
 
Till filmen bjöds Biobesökarna på en liten godispåse och en dricka.
 
Vi i polisförbundet i Skaraborg tycker detta är ett utmärkt sätt att få ut facklig information till våra medlemmar. Denna gången var vi lite drygt 60 personer som nappade på erbjudandet. Biografsalongen är en utmärkt plats för info, finns möjlighet att koppla upp data om man så önskar.
Stort tack till Fredrik för att han kom och informerade och till övriga i styrelsen för en bra ordnad aktivitet.
 
Yvonne, ordf  Skaraborg

Arbetsinternat för Polisförbundet Skaraborg

Den 7-8 november åkte Polisförbundet Polisområde Skaraborg till Stockholm på en Arbetsinternatresa. Vi var 8 styrelsemedlemmar samt vårt HSO som lämnade Skövde bakom oss och klev på tåget till Stockholm. När vi kom fram till Stockholm var det första målet Riksdagshuset.

Vi möttes upp av moderate riksdagsledamoten Cecilia Widegren. Med henne som guide fick vi gå runt överallt i Riksdagshuset. Hon visade hos de gamla delarna av riksdagshuset och vi fick även se hennes arbetsrum via det fantastiska kulvertsystemet under byggnaden. Hon berättade för oss att i själva ”riksdagssalen” sitter man längst bak när man är ny och gör sin första mandatperiod. Cecilia som snart suttit 16 år (fyra mandatperioder) sitter nu nästan längst fram. Vi hann även med att diskutera polisfrågor med henne och fick bra svar, även om hon är specialiserad i skattefrågor, så har hon bra koll på oss poliser och våra villkor.

Efter lunch tackade vi vår guide och styrde kosan mot Polisförbundets kansli på Klara Kyrkogata.
Där blev vi varmt mottagna av Kanslichef Björn Kellert. Han visade runt i lokalerna och presenterade oss för de anställda.
Vi träffade sedan Martina Mårtensson som har hand om försäkringsfrågor, hon berättade lite om polisförbundets medlemsförmåner. Vi hade sedan en föredragning om organisation och medbestämmande av Göran Malmborg som är ombudsman på kansliet. Göran är kunnig och det blev många diskussioner och aha- upplevelser att ta med hem.
 
Efter en liten kort paus på vårt Hotell styrde vi kosan söderut mot kvällens hemliga aktivitet. Via tunnelbanan kom vi till Liljeholmen där vi fick lära oss grunderna i spelet Boule eller Pe´tangue som det heter. Efter genomgång av regler, tips och trix, blev vi indelade i lag och fick spela en liten miniturnering. Inte vet jag hur den indelningen sköttes, men de två största vinnarskallarna hamnade i samma lag och vann sedan turneringen. (grattis till Tomas och Lars)
 
Efter en god natts sömn i  hotellets våning -2 var vi tillbaka på Polisförbundet. Nu för att träffa vår ordförande Lena Nitz. Vi fick några timmar tillsammans med Lena, där hon förklarade läget i Ralsen just nu samt berättade lite om framtiden. Vi fick även möjligheter att ställa de frågor vi hade.
 
Efter två fantastiska dagar i Stockholm var det dags att ta tåget hemåt igen.
Vi skickar ett stort tack till Cecilia på Riksdagshuset och till Björn på Polisförbundet för att vi fick komma och hälsa på er.
 
Yvonne, ordf Skaraborg

Pride i Skövde

30 september höll Skövde Pridefestival.
Polisförbundet medverkade tillsammans med andra fackförbund i Skaraborg.
Polisförbundet har sedan flera år ett samarbete genom Sensus studieförbund. Vi träffas ett antal gånger om året i Sensus lokaler, vi är från Polisförbundet ,Lärarförbundet, Vårdförbundet, Vision och ST. Vi diskuterar studiefrågor, föreläsningar, ger varandra tips och ideér  osv. Där föddes ide´n om att tillsammans verka på Pride. Så för tredje året hade vi gemensamt tält på Hertig Johans torg. Där vi samtalade med alla människor och delade ut trycksaker och div. andra produkter med Pride symbol. Aktiviteterna på torget var mellan 10-15 och kl 17 gick sedan paraden av stapeln.
Innan paradstart var det samling på heden vid P4 (regementet). Därefter tågade vi genom centrala Skövde. Från polisområdet deltog Helena Trolläng samt kommunpoliser och från Polisförbundet Lars och Yvonne.
Totalt gick nog drygt 1000 personer i tåget och gatorna kantades med mycket folk.
Ett mycket trevligt arrangemang där det blir tydligt att vi alla från de olika fackförbunden har en samsyn om de frågor som rör allas lika värde.
 
Yvonne Kärnheim

Medlemsmöten

Polisförbundet Skaraborg har hållit medlemsmöten i form av frukostmöte eller eftermiddagsfika möte.
 
Under några veckor i september har vi i styrelsen i Skaraborg träffat våra medlemmar vid 5 möten. Vi hade frukostmöte i Mariestad, Skövde och Lidköping  samt  eftermiddags möte i Skara och Falköping.
 
Yvonne och Lars från styrelsen och inbjuden till samtliga möten var områdeschefen Helena Trolläng.
Möten hade till uppgift att informera alla medlemar om den senaste Rals processen. Lite om hur vi planerade och tänkte när vi fick uppdraget att fördela pengarna i Skaraborg. Det är viktigt i det läget att vi lämnade synpunkter från både arbetsgivarens sida och från Polisförbundets sida. I Skaraborg har vi under hela den processen haft en bra gemensam syn Fack/arbetsgivare och det var också det som vi förmedlade till våra medlemmar. Utöver Rals frågor pratade vi lite om vad som ligger framför oss under hösten. Det finns alltid ett stort focus på lönefrågor, men vi har också inlett ett arbete med översyn av 3-skift lista, vilket också diskuterades flitigt.
Totalt träffade vi drygt 100 talet medlemmar på de fem orterna.
 
Yvonne Kärnheim-Bengtsson
Ordf  Skaraborg

Förbundsområde Skaraborgs Årsmöte 2017

Styrelsen FO Skaraborg Styrelsen FO Skaraborg

Den 24 februari hölls årsmöte i Förbundsområde Skaraborg. I år hölls årsmötet på Hotell/konferens BillingeHus i Skövde. Årsmötet hade lockat drygt 60 medlemmar. Samtliga ledamöter omvaldes och vi fick även ett nytillskott på en ledamot, då vi från förra året hade en plats vakant. Den nyvalda ledamoten Pernilla Linder med arbetsort Skara hälsades välkommen in i styrelsen.

Vi hade besök av Emelie Risberg som är kommunikatör och opinionsansvarig i Regionsstyrelsen samt Fredrik Rudbäck vår vice ordförande i regionsstyrelsen. Fredrik och Emelie berättade hur vi ligger till i Ralsen, Vi fick även ställa de frågor vi ville och Fredrik svarade på ett förtjänstfullt sätt. Besöket rönte stor uppskattning bland medlemmarna. Efter sedvanliga förhandlingar avnjöts en god lunch med utsikt över slalombacken och Skövde.

Den nya styrelsen för verksamhetsåret 2017-2018 är numer:
 
Yvonne Kärnheim-Bengtsson ordf./kassa ansvarig
Lars Oscarsson  vice ordf.                 Christoffer Binnberg ledamot
Tomas Vänerfors   sekreterare        PA Johansson  ledamot
Andreas Bunyemen ledamot           Jonas Björk  ledamot
Pernilla Linder  ledamot                    Mathilda Fahlen  ledamot (FL)
 
Har du frågor eller behöver vår hjälp, så är du välkommen att ringa eller maila i första hand ordförande.
 
Yvonne Kärnheim-B

Bio-kvällar i Skaraborg

Det här med information till medlemmar är inte alltid lätt. Vi vill ju informera även om det inte finns så mycket nytt att berätta.
Inför Ralsen funderade vi i Styrelsen på hur vi skulle lägga upp detta på bästa sätt. När vi skulle boka dagar för information, visste vi inte hur långt förhandlingarna kommit. Därför bestämde vi oss för att locka med en annan aktivitet samtidigt. Vi fick tips via vår lilla samarbetsgrupp inom Sensus (Där vi tillsammans med Vårdförbundet, Lärarförbundet, ST mfl. träffas några gånger om året hos Sensus i Skövde) att prova Biokväll.
 
Vi tog kontakt med SF bio i Skövde och bokade salonger. Vi bestämde oss för att köra två tillfällen under samma vecka, för att all personal skulle kunna komma på ledig tid.
Måndag den 28 november och torsdagen den 1 december. Vi hade en timmes information innan bion började. Till vår hjälp med information bjöd vi in delar av regionsstyrelsen. I lokalen fanns bara polisförbundets medlemmar.
Det blev bra information där vi berättade om läget just nu i Ralsen samt att det fanns möjligheter att ställa frågor. Efter ca en timme fick vi stifta bekantskap med Brad Pitt och filmen Allied.
Innan filmen började fick samtliga en dricka, en godispåse och ett papper med frågor som:
 
Hur kvällen uppfattades?
Vilka frågor förutom lönefrågor ska vi i vår styrelse fokusera på?
 
Detta blev ett väldigt lyckat arrangemang med ca 50 medlemmar per gång.
Vi har fått många positiva kommentarer efteråt.
Nu höjer vi blicken, och när vi har rott avtalet i land blir det dags för Frukostmöten i Skaraborg.
 
Yvonne Kärnheim-Bengtsson