adobe-spark-post

Nya politiska program om lön och polisyrket

På Polisförbundets kongress 2020 antogs flera nya politiska program. Först ut att presenteras är programmen med förslag på hur vi utvecklar yrkes- och kriminalpolitiken samt lönepolitiken.

En bra polis för allas trygghet

Polisers förutsättningar för att kunna göra ett riktigt bra jobb behöver förbättras. I arbetet med att ta fram ett nytt yrkes- och kriminalpolitiskt program har vi tagit hjälp av våra medlemmar och förtroendevalda som har stor kunskap om vad det är som behöver förändras. De har bidragit med såväl problembeskrivningar som förslag på lösningar.
Resultatet av det arbetet är ett nytt program med hela 99 åtgärder för ett polisarbete i framkant.

Läs programmet:
En bra polis för allas trygghet

Det ska löna sig att vara polis

För Polisförbundet är lönerna en av de absolut viktigaste frågorna. Det behövs högre löner både för att locka fler till yrket, hålla kvar kompetens inom kåren och locka tillbaka erfarna kollegor som slutat för bättre villkor och högre löner hos andra arbetsgivare. Men polislönerna måste också avspegla polisyrkets enorma komplexitet och stora ansvar.

Läs programmet:
Det ska löna sig att vara polis